Zmiana języka w grze.

Ano widzisz, Szrama, tak to już jest - ciągle tylko pytają i pytają i problemy mają...

Zmiana języka w grze.

Postprzez kocur21 w 31 Mar 2013, 23:46

Lapek jak i W7 kupiony w Niemczech. Problem pojawia się kiedy dana gra jest w wielu wersjach językowych (dubing angielski, niemiecki, włoski, rosyjski, polski itp itd), język polski do samego W7 został wgrany za pomocą pakietu vistamizer czy vistamizator, więc system mam po polsku. Jak zrobić aby gry miały polski/angielski dubbing? Podczas instalacji na ogół nie ma wyboru czy chcę PL napisy i ENG Dubbing albo inna konfiguracja. Kiepsko się gra kiedy słyszysz Niemca w Dead Space, Far Cry i innych grach. Może jakiś mały majster w rejestrze? Samego formata i wgranie W7 PL nie mam ochoty robić specjalnie dla gier a wieżę że da się to zrobić. Jakieś sugestie?
I'm online always. Really, if you do not believe, check!
AMD Athlon 64 3400+ 2.20 ghz (@2.60 ghz) ,DDR1 3.0 gb, Radeon 4600 1Gb GDDR3, 2 x 500 Gb, zasilacz 350 W
Awatar użytkownika
kocur21
Stalker

Posty: 88
Dołączenie: 02 Sie 2010, 12:37
Ostatnio był: Wczoraj, 00:44
Miejscowość: Zadupie/Podświat/Żagań
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: Vintar BC
Kozaki: 15

Reklamy Google

Re: Zmiana języka w grze.

Postprzez Pangia w 01 Kwi 2013, 11:51

kocur21 napisał(a):Jakieś sugestie?

Chyba tylko szukanie spolszczeń/zangielszczeń do gier, bo nie przypominam sobie, żeby można było zmieniać stricte w grach ich język. Stalker ma np. plik localization.ltx pozwalający na zmianę języka z poziomu plików (o ile posiadasz inne wersje językowe gry - znaczy się żadnych ripów), ale to chyba jakiś wyjątek potwierdzający regułę. No, chyba że masz grę na Steamie - taki Half-Life 2 jest nawet w chińskiej wersji językowej, i to z głosami :P
Windows 7 Professional 64bit SP2/AsRock 880GMH U3S3/Western Digital Caviar Blue 1TB/AMD Phenom II X4 965 3.4 GHz/Goodram CL9 4GB DDR3 1333 MHz/Vertex3D Radeon HD6770 1GB DDR5/Samsung SH-S182D/Aerocool VP-450 450W + Asus VW192s 1280x1024 60Hz

Jak pobierać z GameFront
http://zalukaj.tv/polecony,1040994/
Image Na zawsze w sercu.
Pangia
Monolit

Posty: 2859
Dołączenie: 27 Maj 2012, 10:49
Ostatnio był: Dzisiaj, 00:09
Miejscowość: Rzeszów
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: TOZ34
Kozaki: 423

Re: Zmiana języka w grze.

Postprzez kocur21 w 01 Kwi 2013, 20:36

Czyli nie ma pomysłu na ten syf. Największą tragedią jest to że na XP (PL orginalnie) instaluje sobie Dead Space i mam ENG dubbing i napisy w PL ( brak wyboru podczas instalki wersji językowej) i jest ok. Ta sama płyta jedzie do napędu lapka ze spolszczonym W7 i gra jest po Niemiecku, ewentualnie w jednej grze na 10 można ustawić sobie tylko napisy. To samo miałem z Dead Space 3, Far Cry 3 (vass szwargoli po niemiecku) próbowałem nawet pobierać jakieś spolszczonka ale to nigdy nie działa, w Mass Effect 3 i tylko w menu napisy. Dobra wytrzymam jeszcze z jakiś czas aż W7 zacznie się sypać i walne mu formata.
I'm online always. Really, if you do not believe, check!
AMD Athlon 64 3400+ 2.20 ghz (@2.60 ghz) ,DDR1 3.0 gb, Radeon 4600 1Gb GDDR3, 2 x 500 Gb, zasilacz 350 W
Awatar użytkownika
kocur21
Stalker

Posty: 88
Dołączenie: 02 Sie 2010, 12:37
Ostatnio był: Wczoraj, 00:44
Miejscowość: Zadupie/Podświat/Żagań
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: Vintar BC
Kozaki: 15

Re: Zmiana języka w grze.

Postprzez meJKu w 01 Kwi 2013, 21:10

Ale, że od kiedy język systemu wpływa na język zainstalowanych aplikacji? :facepalm:
Jedna Ojczyzna. Jeden Bóg. Jedna Idea. Jeden Wróg.
Awatar użytkownika
meJKu
Weteran

Posty: 609
Dołączenie: 04 Gru 2007, 22:21
Ostatnio był: Wczoraj, 23:10
Frakcja: Wolność
Ulubiona broń: Akm 74/2
Kozaki: 74

Re: Zmiana języka w grze.

Postprzez Pangia w 01 Kwi 2013, 21:13

Nie wiem, może grzebanie w rejestrze mogłoby pomóc. Popytaj na specjalistycznych forach (np. forum.windows7.pl), tam na pewno prędzej Ci pomogą. Ewentualnie możesz pogooglować, ale działaniem na własną rękę możesz sobie coś spaprać w systemie. Przynajmniej ja bym nie ryzykował.
@up: No najwidoczniej wpływa, skoro kolega Kocur ma taki problem.
Windows 7 Professional 64bit SP2/AsRock 880GMH U3S3/Western Digital Caviar Blue 1TB/AMD Phenom II X4 965 3.4 GHz/Goodram CL9 4GB DDR3 1333 MHz/Vertex3D Radeon HD6770 1GB DDR5/Samsung SH-S182D/Aerocool VP-450 450W + Asus VW192s 1280x1024 60Hz

Jak pobierać z GameFront
http://zalukaj.tv/polecony,1040994/
Image Na zawsze w sercu.
Pangia
Monolit

Posty: 2859
Dołączenie: 27 Maj 2012, 10:49
Ostatnio był: Dzisiaj, 00:09
Miejscowość: Rzeszów
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: TOZ34
Kozaki: 423

Re: Zmiana języka w grze.

Postprzez wobes w 01 Kwi 2013, 21:39

Część aplikacji (w tym chyba instalator MSI) korzysta z ustawień, które można zmienić tu:

Panel sterowania -> Region i język -> Administracyjne -> Zmień ustawienia regionalne systemu -> Polski.

Żeby zmiany weszły w życie niezbędny jest restart systemu.

meJKu napisał(a):Ale, że od kiedy język systemu wpływa na język zainstalowanych aplikacji? :facepalm:


Na same aplikacje wpływa rzadko, na ich instalatory - bardzo często.

Za ten post wobes otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive apg2312, kocur21.
Awatar użytkownika
wobes
Tropiciel

Posty: 219
Dołączenie: 22 Sie 2010, 20:20
Ostatnio był: 20 Wrz 2014, 23:11
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: Vintar BC
Kozaki: 37

Re: Zmiana języka w grze.

Postprzez kocur21 w 05 Kwi 2013, 20:34

@wobes :E dziękuje działa, domyślałem się że chodzi o jakąś blokadę regionu czy coś w tym stylu, ale w końcu jest tak jak powinno. Trochę długo zwlekałem ale miałem na głowie inne sprawy i dopiero dzisiaj to ogarnąłem. Jeszcze raz dzięki.
Można zamknąć.
I'm online always. Really, if you do not believe, check!
AMD Athlon 64 3400+ 2.20 ghz (@2.60 ghz) ,DDR1 3.0 gb, Radeon 4600 1Gb GDDR3, 2 x 500 Gb, zasilacz 350 W
Awatar użytkownika
kocur21
Stalker

Posty: 88
Dołączenie: 02 Sie 2010, 12:37
Ostatnio był: Wczoraj, 00:44
Miejscowość: Zadupie/Podświat/Żagań
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: Vintar BC
Kozaki: 15


Powróć do Problemy

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość

cron